VIDEO: Gaišā dienas laikā netālu no Mazsalacas privātmājas pagalma ienāk viens no bīstamākajiem plēsējiem. Ar trīcošām rokām nofilmēju redzēto …

“Sociālajā tīklā YouTube” tika publicēts satraucošs video, kurā redzams, kā nesen Mazsalacas sētas privātmājas pagalmā brīvi pastaigājas plēsējs. Dzīvnieks nelika nekādas pazīmes par satraukumu vai bailēm – gluži pretēji, šķita zinātkārs.

 

Pēc publicētā video sociālajos tīklos cilvēki izteic savu viedokli:

 

 

“Katru reizi, kad notiek lūša uzbrukums, to vajadzētu ziņot, jo pretējā gadījumā pēc gadiem nebūs droši staigāt pa pagalmu vai mežu. Lūsis ir plēsējs un uzbrūk ne tikai pārtikas dēļ, bet arī izklaidēs.”

 

“Šis ir rezultāts pāris gadu ilgajai medīšanas aizliegumam. Vēl dažas paaudzes kaķu, un suņiem nāksies izēst bļodu divreiz dienā.”

 

“Šķiet, lauku mājās nākusi trušu plēsēja.”

“Pirms trim nedēļām šis ‘mīļais kaķēns’ uzbruka mūsu mājas mincim, gandrīz tieši pie mūsu mājas, netālu no lielā šķūņa. Paveicās, ka toreiz kāds bija tur.”

 

“Aptuveni pirms mēneša, uz A1 šosejas, tieši pāri mūsu vārtiem, pārskrēja ceļam. No laukiem uz jūras pusi…”

 

Latvijā dzīvo Eirāzijas lūši, un šobrīd tie ir aizsargātās dzīvnieku sugas sarakstā. Kopš 2021. gada lūšu medības vairs nav atļautas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Kaut daži var sajūsmināties par to, cik “mīļš” šķiet lūsis, ir maz ticams, ka kāds no mums vēlētos redzēt šo plēsēju savas mājas pagalmā. Lūsis, kas pieaugot var sasniegt pat 18 kg svaru, nav piemērots mājdzīvnieks.

 

Tā izskatījās, kad lūsis staigāja pa privātmājas pagalmu, netālu no Mazsalacas.

 

Šķir otru lapu, lai apskatītu VIDEO

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment